Kursverksamheten

Välkommen till min kursverksamhet där du får prova på hantverket! Här får alla möjlighet att jobba utifrån sin egen förmåga och lär sig experimentera med materialet i sin egen takt. Jag jobbar efter mottot att inget är omöjligt bara tiden begränsar. Alla ska få möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. Samtidigt är vi ett gäng som har roligt tillsammans och det ger uppkomst till kreativa möten, tankar och ideér.

 

Du kan göra ringar allt från halsband, korpus, fattningsarbeten, länkarbeten, monteringsarbeten till skulpering i silver med hjälp av fräsar. Materialet vi jobbar i under kurserna är silver. Alla verktyg är tillgängliga för er, och verksamheten bedrivs i en välutrustad och professionell verkstad.

"Silver är ett otroligt belönande material att jobba med. Mjukt och följsamt, samtidigt tillräckligt hårt för smyckes eller korpustillverkning"

Vi jobbar med sterling silver 925 som är ligerat med koppar för att göra materialet hårdare, men också följsamt och hållbart. Det är en standardiserad ligeringsform runtom i världen. Vid lödning använder vi lod i silver med högre ligeringshalt, vilket ger lägre smälttemperatur. När ni kommer hit och går kurs i smide så få ni också lära er mer om att jobba med ytbehandling av silvret. Det kan göras med oxidering, blästring, mattering, slip och polering.

 

Du anmäler dig till kurserna via Medborgarskolan. Nedan kan du se en inspelad intervju med mig gjord av Medborgarskolan om mitt förhållande till yrket, konstnärsskapet och olika materialval.

Medborgarskolans intervju 2012

Kursverksamheten bedrivs i min verkstad på Kungsholmen i Stockholm. Du anmäler dig via Medborgarskolan.