"Det är mötet som skapar inspirationen"

Ett personligt möte

Det första steget i tillverkningen av ett smycke eller en produkt är att vi träffas. Vi sätter oss ner och diskuterar förbehållningslöst. Här bollas idéer och jag skissar och visar olika möjligheter. Ibland krävs det flera möten. 

 

När det gäller vigsel och förlovningsringar så gör jag ofta en prototyp i silver för att se hur den passar med mått och beräkningar. Vi tittar också på hur eventuella stenar sitter och hur den känns på fingret, därefter skapas ringen. Vid behov görs ändringar.

Omarbetningar, reparationer, gravyrer och pärlträdning

Omarbetningar och reparationer av alla dess slag utför jag med absolut högsta kvalitet, jag tar aldrig några genvägar utan utgår från smycket eller föremålet. Jag utför gravyrer på de flesta material, kontakta mig för frågor.

Möjligheter att själv utveckla hantverket

I en kreativ miljö ordnar vi kurser och olika evenemang där ni får prova på hantverket. Många väljer att återkomma till kurserna och fördjupa sig, men inga förkunskaper krävs när man börjar. Det handlar om att experimentera och utvecklas både konstnärligt och hantverksmässigt. Vi har alla olika förutsättningar som vi utgår ifrån.

 

Läs mer om kursverksamheten eller om möhippor och andra events. Du kan även se en kort film över tillverkningen av en slät silverring.