Kristoffer Löfmark är KRLÖ

Välkommen till min ateljé!

I lokalen på Kungsholmen i Stockholm sitter flera smyckesdesigners och kreatörer, som jobbar i silver och andra material för att ta fram smycken för alla tillfällen. Det finns också möjlighet att direkt köpa och beställa både smycken och andra föremål.

 

Idag sitter förutom jag själv, Malin Nordström som driver MaNoLin, Eva Hadmark Persson, Marcel Bedro och Gunnar Hasselkvist i ateljén.

"Som lärling fick jag lära mig yrket från grunden"

Jag startade verksamheten här på Kungsholmen i Stockholm 1998, tidigare hade jag suttit på Ateljé Engelbrekt. Vid 16 års ålder började jag som lärling hos Silversmed Jan Adin Lundgren, där jag även var anställd under en tid. 1993 tog jag mitt gesällbrev och under utnämningen i Blå hallen i Stockholms Stadshus tilldelades jag Stora belöningsmedaljen i silver.

"Jag ser möjligheter inte begränsningar"

Silversmide och smyckesdesign har blivit en livsstil då jag hållt på med det sen skoltiden. Jag identifierar mig med mitt yrke samtidigt som jag fortfarande är hungrig och aldrig känner mig fullärd. Samarbeten av alla slag ger mig inspiration och jag delar gärna med mig av min kunskap och bollar idéer.

Varje dag är en ny utmaning och jag finner en inspiration och energi i vardagen- som att få åka skateboard på gatorna på våren när dammet lagt sig. Det är en fridfullhet i att vara ensam med elementet. På vintern drar jag gärna iväg till snön för att åka snowboard och koppla av. Men min nya källa till återhämtning är min son som jag gärna vill ge insikten att allt är möjligt.